28 mrt De Hoestende Koe

Op een avond (tijdens het spreekuur) word ik gebeld door een veehouder. Zijn koe heeft diarree.
Ik spreek af dat ik na het spreekuur nog langskom. Er was 1 probleem: de veehouder moest weg. Ik sprak met hem af dat hij een pen met papier zou klaarleggen zoda tik alles voor hem kon opschrijven.
Na 20.00 tufte ik goed geluimd naar de desbetreffende klant. Het was een zwoele zomeravond en de dag kon dus niet meer stuk.Op het bedrijf aangekomen doe ik een overall aan en loop naar de koe die keurig vaststond. Het eerste wat je behoort te doen is het opnemen van de thermometer in de anus van de koe en wacht geduldig 2 minuten.

Nu was de veehouder 1 ding vergeten te vermelden. De koe had niet alleen diaarree maar hoestte ook nog eens af en toe. Jullie begrijpen het: terwijl ik ontspannen de temperatuur opmeet, begint de koe plotseling te hoesten. Tegelijkertijd spuit er een heleboel waterdunne diarree over mijn overall en in de overall: alles zat vol met koeienstront. Na de behandeling keek ik in de auto naar reserve kleding maar die had ik natuurlijk net niet bij mij. Niet alleen was de boer vertrokken, maar ook vrouw en kinderen waren de deur uit. Er zat niets anders op dan in mijn onderbroek – die ook vuil was, maar ik durfde hem niet uit te doen – vanuit de Geffense polder naar Berghem te rijden Een paar keer ben ik ruim voor een zebrapad gestopt om mensen over te laten steken. Dit lukte op 1 keer na. De twee oude besjes keken hun ogen uit. Twee dagen later stond er in het Brabants Dagblad dat er een naakte man was gesignaleerd in een witte auto…

Ik heb er maar nooit op gereageerd…

Geen reactie's

Geef een reactie