De Rijdende Röntgen

Aangezien het niet altijd makkelijk is om met grote dieren, zoals paarden, naar de praktijk te komen hebben wij een rijdende röntgen, hiermee kunnen we op locatie röntgenfoto’s maken. Dit is ook handig wanneer je paard kreupel is en transporteren niet verantwoord is. Door middel van deze röntgenapparatuur kunnen we diagnostisch onderzoek doen, maar daarnaast kunnen we ook uw paard röntgenologisch keuren voor een verkoopkeuring of stamboekkeuring. De röntgenopnames worden geaccepteerd door alle verzekeringsmaatschappijen. Tevens kunnen PROK opnames gemaakt worden van merries en hengsten voor het KWPN alsmede ander stamboeken zoals b.v. KFPS, NRPS en AES. Daarnaast kunnen opnames gemaakt worden in het kader van het nakomelingen OC screening KWPN. De röntgenofoto’s worden gemaakt met moderne digitale röntgenapparatuur, wat garant staat voor hoge kwaliteit. Bovendien kunnen de opnames eenvoudig gemaild of op een CD gebrand worden. De röntgenfoto’s worden gemaakt en beoordeeld door erkend keuringsdierenarts Maarten Simonse.

Daarnaast beschikken wij ook over vaste röntgenapparatuur bij ons op de kliniek voor het maken van röntgenfoto’s van bijvoorbeeld honden, katten en konijnen.

Doordat opnames aan huis gemaakt kunnen worden bespaart u zich de moeite en het risico van transport, met name bij grote aantallen en/of jongen dieren. De opnames kunnen we direct bekijken op een laptop, ze worden dan ook direct beoordeeld. Het resultaat wordt direct met de opdrachtgever besproken. Indien een cornage onderzoek gewenst kan dit tegelijk met het röntgenonderzoek plaatsvinden, zoals voorgeschreven door het KWPN. De beelden van de laryngoscopie kunnen samen met het röntgenonderzoek op CD gebrand worden.

U betaalt elk bezoek een keer voorrijkosten en daarna betaalt per gemaakte röntgenopname. Voor de meeste standaardonderzoeken kunt u een voordelig pakket afnemen. Prijzen zijn altijd inclusief verdoving, beoordelingsformulier of rapport en een CD voor de opdrachtgever.