10 okt Open Dag 2017

Open Dag 2017

Zaterdag 7 oktober was het weer zo ver, onze jaarlijkse Open Dag. Er werden rondleidingen gegeven en er kon een kijkje achter de schermen worden genomen. Verder waren er verschillende demonstraties en al onze medewerkers stonden paraat om uw vragen te beantwoorden. Kinderen konden geschminkt worden en er was een springkussen. Al de bezoekers waren erg enthousiast en wij vonden het erg gezellig dat jullie zijn geweest. Door onze medewerkers zijn er veel foto’s gemaakt, hier vindt u een kleine impressie van de open dag. Graag zien we u volgend jaar weer!

Lees meer

24 nov Blacky, de gehavende vondeling

Twee maanden geleden werd in de bosjes een stinkend zwart kitten gevonden. Bij nadere inspectie bleek het kitten een enorme geinfecteerde wond in zijn lies te hebben. Gelukkig voor hem was zijn vindster meteen weg van hem en ze besloot hem te adopteren. (meer…)

Lees meer

09 nov Vanny, pechvogel met geluk

Op een woensdag avond werd Vanny in de armen van haar baasje de kliniek binnen gerend: “Mijn hondje is net aangereden door een vrachtwagen en er komt nu bloed uit haar vagina!” We hebben Vanny snel onderzocht en met spoed geopereerd om de bloeding te stoppen. Tijdens het 1e onderzoek viel ons al op dat de stand van haar achterpootjes afwijkend was. Daarom hebben we een röntgenfoto gemaakt waaruit bleek dat ze haar bekken op meerdere plekken had gebroken. Bovendien zagen we een breuk in de staart. Door de klap zijn de zenuwen in het heup van Vanny beschadigd geraakt waardoor ze haar achterpootjes en staart niet meer kon bewegen. Bovendien kon ze haar urine en ontlasting niet meer ophouden. (meer…)

Lees meer

21 okt Molly, een bijzondere Sharpei

Sinds Sharpei pup Molly bij haar nieuwe eigenaresse is, komt ze regelmatig op bezoek bij ons. In het begin voor reguliere bezoekjes zoals een puppy controle en entingen. Een keer omdat ze nog niet wist dat je niet met bijen kunt spelen.

Vrij snel werden haar bezoekjes wekelijks. Molly was ze niet helemaal fit, had veel last van overmatig kwijlen en af en toe moest ze braken. In eerste instantie reageerde ze goed op de behandelingen, maar na een paar dagen kwamen de problemen steeds terug.
Na contact met de fokker bleken haar broertjes en zusje vergelijkbare problemen te hebben. Samen met de behandelende dierenartsen van Molly’s nestgenootjes hebben we gezocht naar de oorzaak van de problemen. Een van haar broertjes bleek een aan afwijking aan zijn slokdarm te hebben. (meer…)

Lees meer

02 mei De koe met een “slag in het lijf”

Op een zaterdagavond word ik gebeld door een veehouder dat zijn koe aan het kalven is maar dat de koe een slag in het lijf heeft. Dit betekent dat de baarmoeder in de buik van de koe gedraaid is. Daardoor is de baarmoederopening een halve slag of meer dichtgedraaid. En het gevolg is dat het kalf er niet uit kan. (meer…)

Lees meer

19 apr Onze nestor van de praktijk is zo jong als hij zich voelt

Vandaag, op 19 april 2016 ging de nestor van onze praktijk, Mark van der Zander (57) met de nieuwe collega naar een paard om daar de nageboorte er af te halen. De jonge collega was bezig met het paard toen een jonge vrouw vroeg: “Ben jij ook dierenarts”?  Omdat het voor hun beiden niet helemaal duidelijk was wie ze aansprak antwoordden ze beiden met “Ja”.  Daarop vroeg ze , duidelijk naar Mark gericht, of hij stage liep. Mark heeft de hele dag – ondanks de drukte – met een smile op zijn gezicht gelopen.

Lees meer

28 mrt De Hoestende Koe

Op een avond (tijdens het spreekuur) word ik gebeld door een veehouder. Zijn koe heeft diarree.
Ik spreek af dat ik na het spreekuur nog langskom. Er was 1 probleem: de veehouder moest weg. Ik sprak met hem af dat hij een pen met papier zou klaarleggen zoda tik alles voor hem kon opschrijven. (meer…)

Lees meer