De Rijdende Röntgen

Aangezien het niet altijd makkelijk is om met grote dieren, zoals paarden, naar de praktijk te komen hebben wij een rijdende röntgen, hiermee kunnen we op locatie röntgenfoto’s maken. Dit is ook handig wanneer je paard kreupel is en transporteren niet verantwoord is. Door middel van deze röntgenapparatuur kunnen we een diagnose stellen bij bijvoorbeeld kreupelheid  maar daarnaast kunnen we ook uw paard röntgenologisch keuren voor een verkoop- of aankoopkeuring. De röntgenopnames worden geaccepteerd door alle verzekeringsmaatschappijen. Tevens kunnen PROK opnames gemaakt worden. Dit is een keuring waarbij wij de foto’s maken , maar een onafhankelijke commisie bepaalt of de foto’s goed genomen zijn en dat het paard zelf ook goed is. De röntgenfoto’s worden gemaakt met de modernste digitale röntgenapparatuur, wat garant staat voor hoge kwaliteit. Bovendien kunnen de opnames eenvoudig gemaild of op usb gezet worden. Bij een keuring wordt er ook bloed afgenomen, zodat indien gewenst ook gecontroleerd kan worden of er bijvoorbeeld pijnstillers gegeven zijn (dopingtest), om kreupelheden te maskeren tijdens de keuring. Vervolgens worden er ‘buigproeven ‘gedaan om te kijken of een paard ook na extreem buigen van een gewricht kreupel gaat lopen. Daarna worden de foto’s gemaakt.

Vaste röntgenapparatuur

Daarnaast beschikken wij ook over vaste röntgenapparatuur bij ons op de kliniek voor het maken van röntgenfoto’s van bijvoorbeeld honden, katten en konijnen.
Deze foto’s maken we altijd op de praktijk. Je hebt een speciale afstelling nodig van tafel en röntgenbuis. En een eigenaar kan niet altijd een hond of een kat goed fixeren. Daarom moet er altijd een assistente bij zijn.

Maar we kunnen hier wel direct foto’s maken en beoordelen.