Diagnostiek

Onze kliniek is sterk uitgerust met moderne apparatuur waarmee er indien nodig aanvullend onderzoek uitgevoerd kan worden.

Met ons in huis laboratorium kunnen we onder andere veel bloedonderzoeken zelf uitvoeren. Dit heeft als voordeel dat in geval van spoed we snel de uitslag voor uw huisdier hebben en met u kunnen bespreken! En mocht het nodig zijn om een uitgebreider bloedonderzoek uit te laten voeren, kunnen wij dit op een efficiënte wijze aanvragen bij een extern laboratorium.
Daarnaast kunnen wij in ons laboratorium urine en feces/mest onderzoeken.

Naast de Rijdende Röntgen voor de paarden hebben wij op de praktijk een vast röntgentoestel dat gebruikt wordt voor het maken van röntgenfoto’s bij de gezelschapsdieren. Met behulp van röntgenfoto’s kunnen er bijvoorbeeld botbreuken gediagnosticeerd worden, maar daarnaast kunnen er ook bepaalde problemen van het hart- en longstelsel en de darmstelsel in beeld gebracht worden.

Ook hebben wij een speciaal dentaal röntgenapparaat waarmee wij specifiek röntgenfoto’s kunnen maken van het gebit van uw huisdier. Dit kan eventueel noodzakelijk zijn vooraf of tijdens een gebitsbehandeling wanneer er een vermoeden is van problemen met de tanden. Op basis van de röntgenfoto’s kan er besloten worden of er tandextracties nodig zijn. Het voordeel aan dit apparaat is dat deze gemakkelijk gebruikt kan worden tijdens de ingreep zodat uw dier niet tijdens de narcose verplaatst hoeft te worden naar de röntgenruimte.

In sommige gevallen is het noodzakelijk om een echo uit te voeren, bijvoorbeeld wanneer röntgenfoto’s onvoldoende informatie geven. Met behulp van echografie kunnen verschillende buikorganen in beeld worden gebracht zoals de darmen, nieren, blaas of baarmoeder.